Washday or WASHWEEKEND?

Eind van de week, tijd om mijn haren te wassen. Elke naturalista weet dat dit proces aardig wat tijd in beslag neemt, dus in plaats van een washday maken we er gewoon een washweekend van. Kan gewoon!

Hier zie je stap voor stap hoe mijn washweekend eruit ziet.

Zo ziet mijn haar eruit voor een wasbeurt.

img_9543

Wanneer ik shampoo aanbreng op mijn haar doe ik dat niet in secties. Bij het aanbrengen van conditioner verdeel ik mijn haar wel in 2 secties. Hieronder is een foto van m’n haar met conditioner erin. Afhankelijk van hoeveel tijd ik heb laat ik de conditioner 10 minuten tot een halve dag in m’n haar zitten. Ik laat m’n haar echter nooit zo los met de conditioner erin. Ik maak twee vlechten en plaats een plastic zak op m’n hoofd. Het ziet er misschien een beetje gek uit, maar dit zorgt ervoor dat de warmte op mijn haar blijft en de conditioner er dieper in trekt.

Na het uitspoelen maak ik twists met de Leave-in Condtioner en Moisturizing Curl Activator Cream van Cantu en een mengelmoes van verschillende oliën. En ja, ik gebruik best veel van de producten. Maar het witte verdwijnt, zoals je ziet, uiteindelijk uit m’n haar!

De volgende dag, wanneer mijn haar helemaal droog is, maak ik de twists één voor één los. Ook föhn ik m’n haar een beetje uit, voornamelijk bij de roots. Om wat lengte te creëren.

“Cause I’ don’t got time for shrinkage”

En dit is dan het eindresultaat.
IMG_9539

Voor de dames die ook niet van shrinkage houden heb ik een vraag. Hoe stretchen jullie je haar zonder hitte? Laat tips achter, want ik wil het liefst geen hitte gebruiken op mijn haar. Maar tot nu toe heb ik nog geen goede methode daarvoor gevonden. Dus ik hoor graag van jullie.

Dit zijn de producten die ik heb gebruikt.

xoxo

Advertenties