Review: MAC Studio Fix Powder Foundation

Foundation en poeder in één! Biedt de huid een egale, onberispelijke, matte finish en een volledige dekking. Houdt tot 8 uur lang. Dé keuze van professionals en trouwe M·A·C fans. Bron: MAC Cosmetics

Veelbelovend hè? Nou dat dacht ik dus ook, vandaar dat ik de MAC Studio Fix Powder Foundation recent heb aangeschaft.

Ik weet niet of jullie het ook hebben, maar naar mijn werk draag ik liever niet teveel make-up. Concealer mag natuurlijk niet ontbreken. Daarbij pleur ik nog wat poeder en een lichte contour op m’n gezicht en ik kan de deur uit.
Ik heb een tijd de Black Up Two Way Cake Powder gebruikt. Daarna ben ik overgestapt naar de compact poeder van Etos eigen merk. Maar ik, als make-up junkie wilde alweer een nieuwe poeder. Dus haastte ik mij naar de MAC Store.

In de blog: “21% korting op ALLES van MAC?!?” beloofde ik een review te plaatsen over de producten die ik had gekocht. Hier is alvast mijn review over de MAC Studio Fix Powder Foundation (NC45)

 

Wat is mijn eerste indruk? De verpakking ziet er strak en minimalistisch uit. Daar hou ik wel van. Het heeft niet echt een geur, gelukkig. Het is makkelijk te openen en de spiegel die erbij is is ook handig. Er zit ook een sponsje bij, maar die gebruik ik niet.

Hoe gebruik ik de poeder? Ik begin met een gereinigde huid. Voor het aanbrengen smeer ik mijn gezicht in met de Perfectionerende Gelcreme van de Yves Rocher lijn Sebo Vegetal. Dit laat ik een paar minuten intrekken. Vervolgens breng ik met een sponsje de LA Girl HD Pro Concealer aan. Deze set ik met de Banana Luxury Powder. De MAC Studio Fix Powder Foundation breng ik aan met een grote poederkwast van de Douglas. Eigenlijk niets bijzonders gewoon mijn kwast vegen in de poeder en in grote cirkelende bewegingen aanbrengen. Vervolgens contour ik lichtjes met de Sleek Face Contour Kit en eindig is met de  Freedom Pro Studio Fixing Spray.

Op de dagen dat ik extra tijd aan mijn make-up besteed breng ik de poeder aan over mijn Foundation.

Hoelang blijft het zitten? Op de dag dat ik de poeder testte bracht ik mijn make-up om 07:30 aan. Rond 17:00 begon mijn voorhoofd lichtjes te glimmen. Om 19:00 verwijderde ik mijn make-up. Je zag toen nog wel dat de poeder zijn werk deed (lees: het lichtjes verhullen van mijn oneffenheden en een egalere teint geven). Maar het was wel een klein beetje vervaagd.

Raad ik dit product aan? Ik raad deze poeder zeker aan. Vooral voor de dames die niet veel oneffenheden hebben in hun gezicht. Maar er wel net ietsje meer flawless uit willen zien, zonder over te komen als een Drag Queen (no offense, I also love being extra from time to time)

Een klein minpuntje was dat mijn voorhoofd tegen het eind van de middag ging glimmen. Dit is echter wel makkelijk te verhelpen door met een tissue zachtjes op mijn gezicht te deppen.

Gebruik jij ook de MAC Studio Finish Powder Foundation? Zo, ja? Wat vind je ervan?!? Ik ben benieuwd naar jullie mening.

xoxo Thalisha 

Advertenties