Sometimes my hair wants (needs) some TLC!

Eens in de zoveel tijd vind ik het leuk (lees: is het NODIG) om mijn haar extra te verzorgen. Dit doe ik door voor het wassen m'n haar lekker te verwennen met een deepconditioner.
Want laten we eerlijk zijn:

Ik ken niet veel mensen die gecharmeerd raken van een droge bos krullen.

Dus is het af en toe nodig om mijn haar wat extra TLC te geven.
Door de weeks doe ik niets spannends met mijn haar. In de avond maak ik 2 flat twist aan de voorkant, bind een doekje en ga ik slapen. De volgende ochtend maak ik de twist los, doe een knotje in m'n haar en ik ben klaar. Je begrijpt dan dat mijn haar aan het eind van de week helemaal in de klit zit.

Mijn deepcondtitioner verschilt per keer. Dit keer heb ik de volgende producten gebruikt:

Lóreal Elvive Extraordinary Clay Cremespoeling
1

Mango- en Shea boter
2

Ricinus olie (beter bekend als Castor olie)
4

Kokos olie en honing
Deze verpakkingen hebben geen label, omdat ze uit Suriname komen.
3
De kokos olie is voor een deel vloeibaar geworden doordat we momenteel zomerse temperaturen hebben. Dit hoefde ik dus niet op te warmen.
De shea- en mangoboter heb ik wel even in een glazen kom opgewarmd om vloeibaar te worden. Dit heb ik in de magnetron gedaan, maar au bain marie is veel beter. Hierdoor gaan de werkzame stoffen in het product niet verloren.
Vervolgens voeg ik alle andere producten toe aan de mango- en sheaboter en roer het tot een geheel.

Mijn haar verdeel ik in 4 delen en breng de conditioner aan. Ik kam het uit met een grove kam, zodat alles goed verdeeld word.
6

78

Wanneer ik klaar ben maak ik een knot en doe ik een foliekapje op mijn hoofd om de warmte vast te houden.
9

Ik heb de deepconditioner ongeveer 2 uurtjes in mijn haar gelaten. Vervolgens goed uitgespoeld en daarna mijn haren zoals gewoonlijk gewassen. Klik hier om te zien hoe deze routine eruit ziet.

Nadat ik helemaal klaar was merkte ik aan mijn haar dat mijn krullen wat compacter waren. Door de kokosolie voelde mijn haar ook iets stroever aan. Ik had dit eigenlijk kunnen zien aankomen, want dit is dus de reden waarom ik bijna nooit kokosolie gebruik. Maar ja, eens in de zoveel tijd probeer ik het gewoon uit om te kijken hoe mijn haar erop reageert. De komende dagen zal ik dus gewoon wat extra moisturizer in mijn haar doen.
Dit is het eindresultaaat.
img_3908

Wil jij jouw haar ook wat TLC geven? Neem dan een kijkje in je keukenkast. Eigenlijk bijna alles wat je eet kun je ook op je haar smeren, denk aan mayonaise, ei, olijfolie en nog veel meer andere olien), honing enz.
Of je probeert gewoon dit receptje uit.

xoxo Thalisha

Advertenties